Muzikale hart onder de riem

0

Het Metropole Orkest trok deze week door het land en bezocht verschillende verpleeghuizen om de bewoners een muzikaal hart onder de riem te steken in deze zware tijd. Als hoofdsponsor van het Metropole Orkest, droeg BNP Paribas een steentje bij aan deze bijzonder muzikale actie.

Het orkest splitste zich voor deze tour door het land op in kleinere ensembles en speelde op zeven verschillende locaties livemuziek voor de bewoners. De optredens vormde tevens de aftrap voor de verspreiding van de speciale CD die het 75-jarige Metropole Orkest voor alle verpleeghuizen in Nederland gemaakt heeft. Op de CD ‘Dolf’s Choice’ staan bijzondere composities van oprichter en oud-dirigent Dolf van der Linden (Spotify).

Notre Dame in Tilburg

Lara Basting was namens BNP Paribas aanwezig bij het mini-concert dat werd gehouden bij verzorgingstehuis Notre Dame in Tilburg. “Toen saxofonist Paul van der Feen op de binnenplaats verscheen om de bewoners een muzikaal hart onder de riem te steken, kwam een aantal bewoners naar buiten om het mini-concert van dichtbij – maar minimaal op een paar meter afstand – te bekijken en te beluisteren. De rest van de bewoners genoot van achter het raam. Een aantal bewoners begeleiden Paul met een eigen instrument.”

Na afloop werden de speciale CD’s overhandigd zodat de bewoners nog langer van de muziek kunnen genieten tijdens deze moeilijke tijd. Jan Geert Vierkant, directeur Metropole Orkest: “Het was een bijzondere dag voor het orkest. Het is fijn om te zien dat we met onze muziek een klein beetje vreugde en plezier bij de bewoners kunnen brengen. Want muziek verbindt mensen en geeft moed in moeilijke tijden. Ik ben er trots op dat we ook, nu we 75 jaar bestaan, uitvoering kunnen geven aan onze oprichtingsgedachte”.

Zusters, paters, broeders en ‘leken’

De Notre Dame in Tilburg heeft een katholieke achtergrond. In het klooster verblijven zusters, paters en broeders die hier na een leven van internationaal zendelingswerk genieten van hun pensioen. Daarnaast is er in de Tilburgse Notre Dame tegenwoordig ook plek voor ‘leken’, zoals ze het zelf noemen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.