Munt kiest voor verbreding

0

Munt Hypotheken gaat zich dit jaar nog nadrukkelijker richten op starters, flexwerkers en klanten die met een scheiding of relatiebeëindiging kampen. Hiervoor heeft de hypotheekverstrekker op twintig belangrijke punten de voorwaarden aangepast.

De aanpassingen zijn op verschillende zaken van toepassing: de geldigheid van een offerte, inkomen, onderpand, maar ook op het proces. Met de verbreding van voorwaarden kan Munt beter inspelen op de behoefte die er leeft in de markt, zegt Munt-directeur Ellen Hensbergen. “Zo komt er bijvoorbeeld nog meer aandacht voor klanten van ons die een echtscheiding doormaken, nu of in de toekomst. Maar de verbeterde voorwaarden moeten ook starters en flexwerkers beter gaan bedienen.”

Arbeidsmarktscan

Zo is Munt Hypotheken een van de deelnemers die werkt met de arbeidsmarktscan, een initiatief opgezet door NHG. Hensbergen: “Er zijn steeds meer mensen met een tijdelijk of flexibel dienstverband. Het is voor deze mensen moeilijk om een huis te kopen en een hypotheek te krijgen. Eerder werd het toetsinkomen van deze groep nog voor maximaal zeventig procent meegenomen. Onder bepaalde voorwaarden kunnen wij die zeventig procent loslaten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.