Munt Hypotheken viert eerste lustrum

0

Munt Hypotheken viert vandaag in Den Haag zijn vijfjarig bestaan. In die vijf jaar is het, volgens de geldverstrekker zelf, “uitgegroeid tot een gevestigde en stabiele naam onder aanbieders van hypotheken in Nederland”.

In die vijf jaar heeft Munt voor 14 miljard aan hypotheken verstrekt, in totaal zijn dat rond de 60.000 hypotheken. De hypotheekverstrekker is drie keer uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Lotus Award.

Volwassen

Directeur Ellen Hensbergen (foto) is trots op wat Munt tijd heeft bereikt. “We zijn in een hele korte tijd volwassen geworden en hebben de hypotheekwereld echt op z’n kop gezet. Door geld van pensioenfondsen naar de hypotheekmarkt te brengen, hebben we de markt blijvend veranderd. We hebben onder andere een innovatief online-kennisplatform voor consumenten en hypotheekadviseurs gelanceerd.”

Sterke financiële positie

Munt Hypotheken is een organisatie die via Nederlandse pensioenfondsen hypotheken aan consumenten verkoopt. Hensbergen: “De pensioenfondsen hebben vanaf het begin hun vertrouwen in ons uitgesproken. Hierdoor hebben wij nooit te klagen gehad over de belangstelling van investeerders. Momenteel beschikken we over 16 miljard euro aan funding, waarvan 14 miljard al aan hypotheken is verstrekt.”

Impact

Hensbergen ziet genoeg perspectief voor de toekomst: “Onze marktpositie, sterke organisatie en de voortdurende belangstelling van investeerders maakt dat we de toekomst echt met vertrouwen tegemoetzien. We hebben al veel impact gemaakt, maar we zijn ervan overtuigd dat die impact op de markt alleen maar verder zal toenemen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.