Movir plaatst ‘Healthy Fridges’ in Brabantse ziekenhuizen

0

Medewerkers en bezoekers van Brabantse ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen straks de gehele dag door een verse maaltijd nuttigen. Dankzij de steun van de provincie Noord-Brabant en verzekeraar Movir worden er twaalf ‘Healthy Fridges’ geplaatst. Gezonde koelkasten gevuld met salades, poke bowls, sandwiches, shakes, noten en fruit.

Het initiatief is ontstaan tijdens de heftigste weken van de Coronacrisis. Toen bleek dat het personeel buiten de openingstijden van de reguliere catering (lunch, diner) maar in beperkte mate gezond en voedzaam kon eten. Healthy Fridge is een nieuw concept om op laagdrempelige manier 24/7 gezond eten aan te bieden, afkomstig van lokale producenten. Yoram Schwarz, directeur Movir: “Wij ondersteunen van oudsher al medici en vinden het in deze periode extra belangrijk om ze op de been te houden. Naast hulp op psyche-gebied past gezonde voeding zoals de Healthy Fridge hier goed bij.”

De komende weken zal met Brabantse ziekenhuizen en zorginstellingen bekeken worden in hoeverre zij ruimte hebben voor deze uitbreiding van het cateringassortiment.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.