Movir lanceert MSB Arrangement

0

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir vernieuwt per 1 januari 2017 het aanbod voor medisch specialisten met het MSB Arrangement. Dit arrangement is een aanvulling op haar huidige arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) en is op maat gemaakt voor Medisch Specialistisch Bedrijven (MSB’s).

“Het MSB Arrangement is volledig afgestemd op de wensen van MSB’s, die willen besparen op de kosten van arbeidsongeschiktheid, een stuk ondernemersrisico willen accepteren, maar toch de individuele belangen optimaal willen behartigen”, aldus René van der Linden, manager Marketing & Sales bij Movir.

“Ook voor individuele medisch specialisten is het een gat in de markt. Zij kunnen de verzekering volledig afstemmen op hun eigen situatie en wensen. Zelfs de adviseur kunnen zij zelf bepalen. Bovendien kan de individuele premie veel lager uitvallen, tot maar liefst een derde minder premie. Niet alleen door de arrangementskorting, maar ook door de premieteruggave bij arbeidsgeschiktheid.”

Het afgelopen jaar heeft Movir volgens eigen zeggen veel gesprekken gevoerd met bestuurders van MSB’s en de ontwikkelingen binnen de beroepsgroep nauwlettend gevolgd. “Rendement genereren door zelf het ondernemersrisico van arbeidsongeschiktheid in te vullen, hoor ik overal terug. Daarbij willen de besturen het welzijn van hun vrijgevestigde specialisten een positieve impuls geven”, vertelt Van der Linden over de ontwikkeling. Met het MSB Arrangement kunnen MSB’s zelf bepalen welk risico zij willen nemen, zonder afbreuk te doen aan de individuele wensen en situaties van de specialisten. “Ook als het gaat om de financieel adviseur.”

Medisch specialisten kunnen hun huidige aov bij Movir behouden met het MSB Arrangement. En als zij uittreden uit het MSB kunnen zij de verzekering voortzetten, maar dan zonder de arrangementsvoordelen. “Het mooie van het MSB Arrangement is dat het MSB-bestuur zijn vrijgevestigde specialisten direct voordeel biedt: arrangementskorting die verschillend is per MSB en de premieteruggave bij arbeidsgeschiktheid die afhankelijk is van de persoonlijke situatie”, aldus Van der Linden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.