Movir lanceert Momentum AOV voor werknemers

0

Inkomensverzekeraar Movir lanceert de Momentum AOV voor werknemers. Deze individuele aov bestaat uit twee dekkingsvarianten die los of in combinatie kunnen worden afgesloten: de Momentum Vaste Lasten AOV en de Momentum WIA Excedent AOV.

De meeste werkgevers betalen het salaris van hun werknemers in het eerste ziektejaar volledig door en in het tweede ziektejaar meestal voor 70%. Werknemers die na die twee jaar nog meer dan 35% arbeidsongeschikt zijn, ontvangen daarna in de meeste gevallen een uitkering uit de Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Yoram Schwarz (foto), directeur Movir: “Voor de meeste mensen betekent de WIA een forse terugval in inkomen. Als de werkgever geen collectieve WIA-verzekering heeft afgesloten om die terugval op te vangen, dan is het belangrijk dat een werknemer zichzelf hiervoor verzekert.”

Vaste lasten AOV

Schwarz: “Voor mensen is het prettig als zij in hun huis kunnen blijven wonen als ze arbeidsongeschikt zijn. De Momentum Vaste Lasten AOV kan hieraan bijdragen. Werknemers met een salaris vanaf 45.000 euro per jaar kunnen op basis van deze verzekering een uitkering verzekeren om daarmee (een deel van) hun terugkerende vaste kosten te betalen. Denk daarbij aan de hypotheeklasten, de huur, maar ook aan verzekeringen en internetkosten. De verzekering biedt dekking tot maximaal 20% van het jaarsalaris.”

WIA Excedent AOV

“De Momentum WIA Excedent biedt extra inkomenszekerheid voor werknemers met een salaris vanaf 63.500 euro per jaar en biedt een aanvulling op de WIA-uitkering. Je verzekert met de Movir Momentum WIA Excedent het verschil tussen maximaal 80% van je salaris en 70% van de maximum WIA loongrens. Die loongrens bedraagt in 2022 59.706 euro. In de doelgroepen die Movir traditioneel verzekert, zien we regelmatig dat mensen een inkomen hebben dat hoger is dan het inkomen dat de WIA verzekert. Met de Momentum WIA Excedent AOV kan deze groep de achteruitgang in inkomen beperken”, zegt Schwarz.

 

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.