Motorrijder kent winterstop-premiekorting niet

0

De meeste motorrijders laten hun motor gedurende de wintermaanden ongebruikt in de garage staan. Maar hoewel steeds meer motorverzekeraars de zogenaamde ‘winterstopkorting’ aanbieden, maken hier maar weinig rijders gebruik van, blijkt uit onderzoek door Vergelijkdirect.com.

Op basis van eigen vergelijkinsdata, gegenereerd uit meer dan 1.5000 vergelijkingen in de maanden november, december  en januari, komt naar voren dat maar 22% van de motorrijders gebruikmaken van een winterstopdekking. “Waarschijnlijk weet de motorijder niet dat er verzekeraars zijn die korting geven in de vorm van een winterstopdekking. Daarnaast biedt ook nog niet elke verzekeraar hun verzekerden een korting tijdens de wintermaanden”, zegt Bart van Boven, data-analist bij Vergelijkdirect.com.

Verzekeraars die een winterstopdekking aanbieden zijn onder andere ASR, Reaal, Europeesche verzekeringen, de Goudse, Nationale-Nederlanden en Quakel Assuradeuren. De winterstopkorting geeft motorrijders korting op de maandpremie als er – in de regel genomen – tussen 1 december en 1 maart geen motor wordt gereden. Van Boven: “In deze periode vervallen schadedekkingen die zijn ontstaan doordat een motorrijder toch de weg op gaat. Dekkingen zoals brand-, storm-, inbraak of joyridingdekkingen zijn in veel gevallen wel actief. Motorrijders hoeven zich in de winter dus geen zorgen te maken over hun diefstaldekking. De korting verschilt per verzekeraar maar kan oplopen tot 15%.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.