Motoren geliefd bij dievengilde

0

In de eerste zes maanden van 2017 zijn er 807 motoren gestolen. Een stijging van 10,5% ten opzichte van het eerste halfjaar in 2016. Hiervan worden er ook steeds minder teruggevonden. Het terugvindpercentage is afgenomen van 18,2% in 2016 tot 13,6% in het eerste halfjaar van 2017.

Met deze percentages geeft de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) een voorproefje op de publicatie van de diefstalcijfers, die over twee weken gepland staat. Motoren geven daarin een afwijkende ontwikkeling te zien. In alle categorieën wordt namelijk minder gestolen en meer teruggevonden, behalve dus bij motor.

Internethandel

AVc-directeur Titus Visser heeft, overigens net als bij auto, het vermoeden dat motoren steeds vaker worden ontmanteld na diefstal. Via internet worden inmiddels enorme aantallen onderdelen aangeboden. Visser: “Pas kwamen we op 161.000 motoronderdelen uit. Van het merk Ducati bijvoorbeeld kwamen we maar liefst 9.000 advertenties tegen. Als je weet dat er vorig jaar 56 zijn gestolen en slechts twee zijn teruggevonden, dan worden onze vermoedens al snel bevestigd. Weet wat je koopt en van wie je iets koopt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.