Monuta’s uitvaartmuziek Top 10

0

Het zat er een keer aan te komen… Het populaire afscheidsnummer ‘Waarheen, Waarvoor’ van Mieke Telkamp is na jaren dan toch echt verdwenen uit de Uitvaartmuziek Top 10 die Monuta elk jaar samenstelt.

Hoewel Nederlanders nog steeds gaan voor de klassiekers bij hun keuze voor muziek tijdens een afscheid, zit er dit jaar veel beweging in de Monuta uitvaartmuziek Top 10. Decennialang stond Waarheen, Waarvoor’ in de lijst en gedurende lange tijd ook op 1, maar bij Monuta-uitvaarten dus niet meer. Om deze lijst samen te stellen zijn bijna 7.000 nummers geanalyseerd die in 2019 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. De nieuwe lijst ziet er als volgt uit:

  1. Ave Maria – diverse uitvoeringen (-)
  2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman (-)
  3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij (-)
  4. ’n Trein naar niemandsland – Frans Bauer (+1)
  5. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato (+1)
  6. En de vogels zongen – diverse uitvoeringen (+5)
  7. Hallelujah – diverse uitvoeringen (+3)
  8. We’ll meet again – Vera Lynn (-1)
  9. The Rose – André Rieu (-1)
  10. My Way – Frank Sinatra (-6)

Stijgers en dalers

Het vorig jaar binnengekomen nummer ‘Hallelujah’ is drie plekken gestegen naar nummer 7. De grootste stijger van 2018 ‘My way’ zakte zes plaatsen van 4 naar nummer 10. De Top 3 artiesten waarvan nabestaanden de nummers kozen zijn in chronologische volgorde André Rieu, Marco Borsato en Andrea Bocelli & Sarah Brightman. In Limburg staat André Rieu met ‘The Rose’ op plek 5 in plaats van plek 9 landelijk. Daarnaast is er opvallend veel klassieke muziek in de Limburgse Top 10 aanwezig van Bach tot Albinoni.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.