Monuta vervangt intermediaire productenpallet

0

Monuta introduceert twee nieuwe uitvaartproducten voor het intermediaire distributiekanaal. De eerste is een in april gelanceerde natura uitvaartpolis, die nu ook beschikbaar is voor intermediairs. De tweede is een kapitaalverzekering, die voor nieuwe klanten alleen via het intermediair afgesloten kan worden.

De twee nieuwe uitvaartverzekeringen vervangen de bestaande Monuta uitvaartverzekeringen, waarbij de verzekeraar benadrukt dat het ook in de toekomst de bestaande portefeuille van het intermediairs en hun klanten volledig blijft ondersteunen.

Vrije keuze

Monuta neemt met de introductie van deze nieuwe producten afscheid van het vastgestelde uitvaartpakket met producten en diensten. Dit geldt dus alleen voor nieuwe verzekeringen. De dienstverlening van de Monuta uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag zijn onderdeel van de nieuwe natura uitvaartverzekering.

Op basis van deze nieuwe natura verzekering én de positieve klantervaringen die Monuta in de afgelopen twee maanden heeft ontvangen, is speciaal voor het intermediair ook een kapitaalverzekering ontwikkeld. Frank Fransen, directeur Monuta Verzekeringen: “Klanten die via een intermediair bij ons terechtkomen hebben een ander startpunt dan klanten die rechtstreeks bij ons een uitvaartverzekering afsluiten. Namelijk vanuit de behoefte aan inzicht in hun totale financiële situatie. De oplossing is dan ook vaak financieel van aard voor het afdekken van hun uitvaartkosten.”

Variabele premie

De nieuwe uitvaartverzekeringen betekenen een overstap naar een variabele premie. De premie beweegt mee naar aanleiding van renteontwikkelingen. Deze kan jaarlijks op 1 januari dalen, gelijk blijven of stijgen. Ook indexeert de premie jaarlijks. Monuta informeert klanten elk jaar over de hoogte en reden van de aanpassing.

In een toelichting op dit besluit zegt Monuta: “Een levenslange rentegarantie is niet meer passend. Zeker niet bij de huidige lage rentestand. De premies voor een uitvaartverzekering worden over een zeer lange periode uitgesmeerd. Dit zorgt ervoor dat de premie laag is, maar het is lastig een rendement te garanderen op een premie die bijvoorbeeld pas over 60 jaar wordt ontvangen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.