Monuta verkoopt Duitse uitvaartverzekeringsportefeuille aan Dela

0

Monuta verkoopt de uitvaartverzekeringsportefeuille van haar dochterbedrijf in Duitsland aan Dela. De portefeuille bevat bijna 121.000 Duitse verzekerden (150.000 polissen). Hiermee trekt Monuta zich terug uit de Duitse verzekeringsmarkt.

“Monuta is in de basis een uitvaartbedrijf die de uitvaart financieel mogelijk maakt,” zegt Quinten Fraai, CEO van de verzekeraar. “Onze strategie is erop gericht om een optimale synergie tussen uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen tot stand te brengen. Zo kunnen we mensen voor, tijdens en na het afscheid het best tot steun zijn. In Duitsland zien wij te weinig mogelijkheden om op korte termijn ook uitvaarten te gaan verzorgen voor onze verzekerden. Daarom hebben wij in de afgelopen periode onderzocht wat onze strategische opties waren. Daaruit concludeerden we dat verkoop van de portefeuille aan een goed in de markt ingeburgerde partij, de belangen van de polishouders het best kon borgen. Na de overdracht van de verzekeringsactiviteiten in Duitsland zullen wij ons volledig richten op onze rol als afscheidsspecialist in Nederland.”

Grondige marktverkenning

Fraai: “Na een grondige marktverkenning is in Dela de juiste partner gevonden met een overeenkomstige verzekeringsportefeuille en klantbenadering. Dela is sinds 2018 actief op de Duitse markt van risico- en uitvaartverzekeringen en heeft daar ruim 130.000 verzekerden. De Duitse organisatie is gehuisvest in Düsseldorf. Er werken dertig medewerkers.”

Vrijwel identiek

Edzo Doeve, bestuursvoorzitter Dela: “De producten van Monuta in Duitsland komen overeen met die van ons en worden ook verkocht via internet en tussenpersonen. Ook de constructie met een Nederlandse verzekeraar met een Zweigniederlassung is vrijwel identiek. Wij hebben ons in Duitsland gevestigd met het oog op de lange termijn en positioneren ons ook aldaar nadrukkelijk als coöperatie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.