Monuta stopt met volmachten

0

Monuta stopt vanaf 1 januari 2020 met zijn volmachtmodel. Het in stand houden van het werken met volmachten vereist hoge investeringen in de toekomst. Daarom zegt de uitvaartverzekeraar dat het niet meer rendabel is om dit voort te zetten.

Frank Fransen (foto), directeur Verzekeringen bij Monuta: “In de verzekeringsmarkt zijn tal van ontwikkelingen gaande, ook op het gebied van volmachten. Datakwaliteit, servicevereisten, risico’s van uitbesteding, eisen van de toezichthouders en consolidatie. Op basis van al deze ontwikkelingen hebben we kritisch naar ons volmachtmodel gekeken. Daarnaast is het aantal volmachtkantoren, sinds we hiermee startten in 1995, drastisch gedaald. Op basis van onze analyse zijn we tot de conclusie gekomen dat ons volmachtmodel voor de langere termijn niet meer houdbaar is.”

Volmachtkantoren

“Zoals gezegd werkt Monuta sinds 1995 met volmachtkantoren. Dat liep met de tijd op tot honderd volmachtkantoren die bij ons aangesloten waren. Nu zijn dat er nog veertig. De volmachtkantoren zijn alle persoonlijk op de hoogte gebracht van de beslissing. Vanaf 1 januari 2020 zullen de portefeuilles overgebracht worden naar Monuta”, aldus Fransen.

Meerdere kanalen

Ruud van der Wal, manager intermediaire distributie bij de verzekeraar: “Wij geloven in het aanbieden van meerdere kanalen voor het afsluiten van uitvaartverzekeringen bij onze klanten. Zij kunnen zelf kiezen welk kanaal het beste bij hen past. Zo hebben we twee kanalen: online voor de doe-het-zelfklant en het intermediair voor de klant die graag advies wil. We hebben altijd een goede relatie gehad met de volmachtkantoren. Daarom vinden we het niet meer dan logisch dat we ons team inzetten om te ondersteunen in de overvoer en communicatie met klanten. Dit is een lang traject dat we gezamenlijk met de volmachtkantoren zo zorgvuldig mogelijk aanpakken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.