Monuta.nl favoriet bij online sluiter

0

Monuta.nl is volgens een WUA-onderzoek de website waar de consument het liefst een uitvaartverzekering afsluit. In de meting, afgenomen onder 400 consumenten op smartphone en desktop, ontvangt Monuta een Digital Sales Score van 41. Dela.nl volgt met een score van 37 en Yarden.nl met 35.

Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen wat de digitale ervaring is van potentiële klanten die zich oriënteren, voor welke aanbieder men kiest en vooral waarom die keuze. In de afgelopen WUA-metingen wint Monuta.nl al drie keer op rij. De verschillen tussen de drie grootste aanbieders zijn echter klein, allen worden zij door minimaal 80% van de bezoekers bezocht, waarvan gemiddeld circa 30% converteert.

Op het gebied van Customer Experience weet Monuta.nl te overtuigen. De verzekeraar zet daar een score van 67 neer op desktop en het puntentotaal op smartphone is 68. De consumentenervaring op Yarden.nl scoort eveneens 67 punten op desktop, maar met een score van 66 wel twee punten minder op de smartphone. De top drie wordt op desktop aangevuld door DELA.nl met een CX-Score van 63 en Klaverblad.nl met een score van 65 punten op smartphone.

Opvallende uitkomsten

Nieuwkomer in de lijst is Uitvaartverzekering.nl op plek 5 met een DSS score van 11. Volgens WUA weet deze website de consument op een slimme manier te overtuigen een uitvaartverzekering bij hen af te sluiten. Ondanks de lage vindbaarheid (10%) zijn zij in staat om een conversie neer te zetten van 29%. Dit is vergelijkbaar met de aanbieders in de top 3, met een veel hogere online vindbaarheid.

Opvallende stijger is Ardanta.nl op plek 4 met een DSS score van eveneens 11. Deze stijging is vooral te zien in de hogere scores in december 2018 die het bedrijf neerzet op het thema-onderdeel Merk in de Eerste Indruk en de Verdieping.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.