Montae fuseert met Zweeds fintech bedrijf

0

De Nederlandse pensioenadviseur Montae en de Zweedse financieel adviseur Söderberg & Partners gaan fuseren.

Söderberg & Partners neemt een belang in Montae. Montae neemt een belang in het door Söderberg op te richten Nederlandse Söderberg & Partners platform. In dit platform gaan meerdere ondernemingen participeren.

De twee bedrijven zeggen “diepgaande kennis van de Nederlandse collectieve pensioenmarkt te verbinden met beproefde fintech instrumenten uit Scandinavië”. Door samen in te zetten op nieuwe technologieën hopen ze werkgevers, pensioenfondsen en deelnemers in staat te stellen weloverwogen pensioenkeuzes te maken.

Online instrumenten

Mike van Engelen, oprichter en senior partner Montae: “In de Nederlandse pensioenwereld verandert veel. Pensioenfondsen, werkgevers en deelnemers krijgen steeds meer keuzemogelijkheden binnen collectieve pensioenregelingen. In Scandinavië is deze trend al langer gaande. Söderberg heeft daar de afgelopen tien jaar op ingespeeld en heeft een palet aan online instrumenten ontwikkeld om het maken van pensioenkeuzes te ondersteunen. Zo leveren zij bijvoorbeeld online instrumenten voor het in kaart brengen van risicohouding, software voor ALM studies en monitoren zij meer dan 4500 beleggingsfondsen op rendement en duurzaamheid. Bij het bedrijf werken ruim 1600 mensen, waarvan tientallen als software ontwikkelaar.”

Vooraanstaand

Gustaf Rentzhog, CEO Söderberg & Partners: “Nederland heeft een vooraanstaand pensioensysteem dat aan de vooravond staat van grote vernieuwingen. Montae is al twintig jaar actief met onafhankelijke advisering in de collectieve pensioenmarkt. Samen beschikken we over een unieke combinatie van fintech en consultancy-ervaring die we inzetten bij de pensioenvernieuwingen voor de Nederlandse markt.”

Van Engelen: “Onze klanten bereiden zich voor op de komende pensioenvernieuwingen. DNB heeft vorige week aangegeven hier in 2018 pensioenfondsen op te bevragen. De Nederlandse pensioensector snakt bovendien naar technologische vernieuwing. Samen brengen wij de internationale best practice naar de Nederlandse pensioensector. Zodat onze klanten het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden.”

Söderberg & Partners

Söderberg & Partners is opgericht in 2004 in Zweden. Het is een vooraanstaande financieel adviseur uit Scandinavië en levert een breed palet aan producten en diensten. Deze zijn onder te verdelen in insurance consulting, securities & asset management, financial technology en payroll & benefits.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.