MoneyView vernieuwt analysetools voor beleggingen

0

MoneyView heeft haar benchmarkplatforms voor het analyseren van beleggingsproducten vernieuwd. Met de ProductManager voor Beleggings- en Lijfrenterekeningen is het nu mogelijk om met één druk op de knop alle beleggingsfondsen die beschikbaar zijn binnen een beleggingsrekening of -lijfrente naast elkaar te zetten en te vergelijken op asset-allocatie, kosten en rendementen.

Met de vernieuwde MoneyView Analyzer kunnen beleggingslijfrentes en de verschillende soorten beleggingsrekeningen op basis van duizenden zelf in te stellen scenario’s doorgerekend worden om de prijspositie vast te stellen.

Concurrentieanalyses

MoneyView: “Wij bieden banken en verzekeraars al sinds jaar en dag de mogelijkheid om via diverse platforms concurrentieanalyses uit te voeren. Met de ProductManager kunnen de voorwaarden, kenmerken en flexibiliteit van concurrentproducten naast elkaar worden gezet, met de Analyzer kunnen letterlijk tienduizenden (fictieve) klantcasussen worden doorgerekend om de prijspositie van producten te bepalen.”

ProductManager

“Met de introductie van de nieuwe versie van de MoneyView ProductManager voor Beleggingsrekeningen en Beleggingslijfrentes is het nu mogelijk om niet alleen de kosten, kenmerken en voorwaarden van ruim 60 verschillende beleggings- en lijfrenterekeningen naast elkaar te zetten, maar kunnen ook met één muisklik de onderliggende fondsen van elk beleggingsproduct inzichtelijk worden gemaakt. Andersom geldt dat per beleggingsfonds getoond wordt via welke beleggingsrekeningen in dit fonds kan worden belegd”, zegt het bedrijf.

Analyzer

MoneyView: “De vernieuwde Analyzer voor Beleggingsrekeningen biedt de mogelijkheid om voor talloze scenario’s door te rekenen wat de kosten én opbrengsten zijn van ruim 60 beleggingsrekeningen en beleggingslijfrentes, waardoor zeer nauwkeurig de prijspositie van beleggingsproducten kan worden vastgesteld.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.