MoneyView sterren voor hypotheken

0

In maart, pal voor het uitbreken van de coronacrisis, stonden de hypotheekrentes op het laagste punt ooit. Nadat aanvankelijk de rentes stegen, bleven deze in de zomer stabiel en is er inmiddels weer een dalende trend zichtbaar. Hoewel het laagterecord van maart nog niet is verbroken, zijn de rentes nu gemiddeld zo’n 8% lager dan een jaar geleden.

Dit en meer is te lezen in het jaarlijkse Special Item Hypotheken van MoneyView, waarin de onderzoekers de balans opmaken voor wat betreft hypotheekproducten en renteontwikkelingen.

Middelen

MoneyView: “Voor wie niet verhuist, de hypotheek niet kan of wil oversluiten maar toch wil profiteren van de historisch lage rentes, is er de mogelijkheid om de lopende hypotheekrente te laten middelen met de nieuwe rente. De boete die banken berekenen voor het openbreken van het rentecontract wordt verrekend door een opslag op die rente. Begin vorig jaar was dat bij ongeveer de helft van de geldverstrekkers mogelijk. Onder invloed van Europese regelgeving mogen banken sinds juli 2019 alleen hun werkelijke financiële nadeel in rekening brengen. Dat heeft ertoe geleid dat diverse geldverstrekkers gestopt zijn met het aanbieden van de mogelijkheid om de rente te middelen. Nog maar een derde van de aanbieders bieden hun klanten deze optie.”

Vijf sterren

MoneyView heeft ook de jaarlijkse MoneyView ProductRating Hypotheken vastgesteld. Vijf sterren voor voorwaarden van annuïteiten, lineaire en aflossingsvrije hypotheken gaan naar ABN Amro Woning Hypotheek, Florius Profijt twaalf hypotheek en Rabobank Plusvoorwaarden.

Vijf sterren voor prijsstelling van annuïteiten en lineaire hypotheken gaan naar ASR WelThuis Hypotheek, Nationale-Nederlanden Annuïteitenhypotheek/Lineaire Hypotheek en Robuust Hypotheken Annuïteitenhypotheek/Lineaire Hypotheek.

Vijf sterren voor prijsstelling van aflossingsvrije hypotheken gaan naar Munt Hypotheek, Obvion Woon Hypotheek en Robuust Aflossingsvrije Hypotheek.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.