MoneyView: ‘Rente persoonlijke leningen gaat richting bovengrens’

0

De rentestijgingen die het afgelopen jaar de hypotheekmarkt hebben gedomineerd tekenen zich ook af bij consumptief krediet. De maximaal toegestane rente die gevraagd mag worden voor een persoonlijke lening is per 1 januari 2023 verhoogd tot 12%. Onderzoek van MoneyView laat zien dat veel geldverstrekkers tegen die bovengrens aankruipen. Gemiddeld zit de rente voor consumptief krediet op het niveau van tien jaar geleden.

MoneyView vergeleek in het Special Item Consumptief Krediet de tarieven van 2018 en 2023 voor persoonlijke leningen met een looptijd van vijf jaar met die van een hypotheek met een even lange rentevaste periode. De hypotheekrente ligt nu 160% hoger dan in 2018, de rente voor persoonlijke leningen om en nabij 25%. Toch is de consumptieve rente bijna twee keer zo hoog als die van een hypotheek, gemiddeld 8,06% versus 4,17%.

Vijf sterren

MoneyView heeft ook de jaarlijkse benchmark voor de MoneyView ProductRating uitgevoerd:

  • Vijf sterren voor prijsstelling van Persoonlijke leningen: Defam Persoonlijke Lening Premium en Freo Persoonlijke Lening
  • Vijf sterren voor voorwaarden van Persoonlijke leningen: BNP Paribas Persoonlijkste lening en ING Persoonlijke Lening

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.