MoneyView: ‘Premie AOV’s licht gedaald’

0

De gemiddelde premie voor een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is ten opzichte van vorig jaar licht gedaald. Het combinatietarief is gedaald met 5% en de standaardtarieven zijn gemiddeld 3% goedkoper geworden.

Dit blijkt uit het Special Item Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van MoneyView. Het bedrijf rekende voor het zevende jaar op rij in totaal ruim 30.000 fictieve klantprofielen door om zo te komen tot een gemiddelde premie: een zelfstandige betaalt in gemiddeld 2022 4315 euro per jaar voor een AOV met het combinatietarief en 4704 voor een AOV met het standaardtarief.

Daling premie

MoneyView: “De daling volgt na drie jaar van stijgende premies. De oorzaak voor deze premiedalingen ligt vooral aan het feit dat het productaanbod het laatste jaar van samenstelling is veranderd. Het aantal producten op de markt is het afgelopen jaar gedaald van 34 naar 28, waardoor de gemiddelde premie over de gehele linie lager is komen te liggen. Het is nog te vroeg om van een trendbreuk te spreken, omdat er naar het zich laat aanzien geen sprake is van een daadwerkelijke structurele daling van de premies binnen het resterende marktaanbod.”

Vijf sterren

MoneyView heeft ook de jaarlijkse MoneyView ProductRating Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vastgesteld:

  • Vijf sterren voor voorwaarden Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen: ASR Arbeidsongeschiktheidsverzekering, ASR Flexibele AOV en Univé. Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Vijf sterren voor premiestelling Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen: Movir Momentum Schade AOV en TAF GoedGezekerd AOV.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.