Moneyview maakt vak adviseur leuker

0

Er zijn steeds meer adviesbedrijven die objectief advies en bemiddeling als twee gescheiden diensten voeren. En met succes. De klanttevredenheid stijgt, de loyaliteit eveneens en de conversie van advies naar bemiddelen is hoog. Ook het boeien en binden van de klant in een relatieprogramma is eenvoudiger geworden. En last but not least: het maakt het vak van financieel adviseur veel leuker! MoneyView, aanwezig op HypoVak, biedt het intermediair de helpende hand met Moneyview Advisa.

Berichten in de media vertellen u dat ‘de prijs van advies’ hard aan het dalen is. Als reden wordt de prijsconcurrentie vanuit met name de grootbanken genoemd. Wat doet u? Gaat u mee in deze race naar de laagste prijs? Of profileert u zich met uw dienstverlening en biedt u uw klant een unieke dienst, die een bank nooit zal kunnen bieden?

Uw klant betaalt uw factuur en wil weten wat hij daarvoor krijgt. Dat u onafhankelijk en deskundig bent gelooft hij wel. Maar bent u ook objectief? Staat u echt en onvoorwaardelijk aan zijn kant? Vergelijkt en adviseert u uitsluitend producten waar u zelf voor kunt bemiddelen, of laat u hem zien wat objectief de beste productoplossing voor zijn situatie is en waar en hoe hij die kan verkrijgen?

In het eerste geval bent u koopman. U laat ruimte voor twijfel of  iemand anders misschien een beter aanbod kan doen. Met discussie over uw adviesnota als dat het geval blijkt te zijn.

In het tweede geval wint u de loyaliteit van uw klant. Uw advies bevat glashelder de verschillende mogelijkheden en hoe deze passen bij de behoefte van de klant. Een duidelijk advies dat dus waardevol is en zijn geld waard. Bovendien kiest in de meeste gevallen de klant vervolgens voor u als bemiddelaar. Voor degenen die dat niet doen, heeft u uw waarde ook bewezen. U heeft immers laten zien hoe, waar en waarmee zijn behoefte kan worden ingevuld. Uw nota zal zonder gemor betaald worden.

Ondenkbaar? Nee hoor. MoneyView helpt hierbij met Moneyview Advisa. De voordelen van MoneyView Advisa en AeQuote Online: Het productadvies is volledig onderbouwd; De hele markt in beeld op voorwaarden en prijs; Glasheldere, kant-en-klare rapportage; Altijd actueel; Eenvoudig in gebruik en Tijdsbesparend.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.