MoneyView: ‘Keuzeopties AO-criteria nemen af’

0

Gangbare arbeid als criterium voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is van de markt verdwenen, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView.

Bij gangbare arbeid geldt dat een verzekerde arbeidsongeschikt is als hij/zij geen algemeen geaccepteerde werkzaamheden meer kan uitvoeren. Ook passende arbeid (een verzekerde is arbeidsongeschikt als hij geen werk meer kan doen dat past bij zijn opleiding en ervaring) is op zijn retour: tien jaar geleden kon bij bijna 80% van de polissen daarvoor gekozen worden, nu is dat nog maar bij ongeveer 40% van de verzekeringen mogelijk. Beroepsarbeid (de verzekerde is arbeidsongeschikt als hij zijn beroep niet meer kan uitoefenen), de meest kostbare dekkingsvorm, is de enige die op alle polissen mogelijk is. Daarmee zijn de keuzemogelijkheden voor verzekeringsnemers flink afgenomen.

Premie/Uitkering Verhouding

In het Special Item Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen wordt ook de nieuwe vergelijkingsmaatstaf Premie/Uitkering Verhouding (PUV) uitgelegd, die MoneyView binnenkort gaat introduceren voor Woonlastenverzekeringen, Inkomens- en Hypotheekbeschermers. Met deze nieuwe ratio wordt de verhouding tussen premie en (eventuele) uitkering uitgedrukt in een getal. De PUV wordt door MoneyView al toegepast bij overlijdensrisicoverzekeringen.

Vijf sterren

MoneyView heeft ook de jaarlijkse benchmark van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen opgesteld.

  • Vijf sterren voor Voorwaarden AOV: ASR Arbeidsongeschiktheidsverzekering, ASR Flexibele AOV en Univé Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Vijf sterren voor Prijs AOV: Interpolis AOV

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.