Moneyou accepteert brondata uit adviespakket

0

Vanaf nu kunnen adviseurs bij Moneyou de brondata die zij gebruiken in hun eigen adviespakket, ook inzetten voor de acceptatie van een hypotheekaanvraag. Moneyou is een van de ketenpartners die heeft meegewerkt aan de HDN-standaard die het gebruik van brondata in de hypotheekketen bevordert.

Op 19 december 2022 ondertekenden ruim 40 ketenpartijen uit de hypotheekmarkt een convenant om het delen van brondata binnen de hypotheekketen te versnellen. Bij Moneyou gaat dit vanaf nu dus helemaal automatisch als de adviseur gebruik maakt van de brondata in zijn adviespakket. Denise Dirven (foto), manager Moneyou: “Wij zijn ontzettend blij dat we de volgende stap hebben gezet in een gedigitaliseerde standaardoplossing. Door het gebruik van brondata hoeven adviseurs en woonconsumenten minder documenten te uploaden en dat is voor alle partijen erg prettig.”

Door de nieuwe HDN-standaard maken alle partijen gebruik van dezelfde bron(data) en wordt er ‘onder water’ veel geregeld. De klant levert, als hij akkoord is, zijn data aan bij de adviseur. Bij het indienen van de hypotheekaanvraag hoeven de adviseur en consument minder documenten te uploaden, omdat Moneyou direct ziet dat er brondata beschikbaar is. Dit zorgt voor extra gemak en versnelling.

Eerst bestaande klanten

Moneyou vereenvoudigt eerst het proces voor bestaande klanten. Daarover zegt de hypotheekverstrekker: “Bij bijvoorbeeld een verhoging ontvangen zij, met de mede door hen ontwikkelde HDN-standaard CA/CX, het UWV Verzekeringsbericht én de gegevens uit de BRP (Basis Registratie Personen). Dit gaat automatisch als de adviseur gebruik maakt van brondata in zijn adviespakket. Aanlevering van het UWV Verzekeringsbericht én het identiteitsbewijs hoeft dan niet meer. Deze zien de adviseur en zijn klant dan ook niet meer terug in de lijst met aan te leveren documenten.”

Naar verwachting zet Moneyou eind maart deze functionaliteit voor het UWV Verzekeringsbericht ook aan voor alle nieuwe klanten. De volgende stap wordt het ophalen van het pensioenoverzicht en de inschrijving van een echtscheiding.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.