Modelreglement splitsing appartementsrechten kleine VvE’s

0

Op de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is het nieuwe modelreglement splitsing appartementsrechten kleine VvE’s gepubliceerd. Het modelreglement is bedoeld voor splitsingen bestaande uit 2 tot 5 appartementsrechten.

Kleine VvE’s ondervinden bij hun functioneren vaak de nodige problemen door wet- en regelgeving. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft aan de Werkgroep Modernisering Appartementsrecht Nederland (WMANL) opdracht gegeven deze problemen in kaart te brengen.

De WMANL bestaat uit vertegenwoordigers van VvE Belang, de VvE-beheerders (VGM NL), de notarissen (KNB), Vereniging Eigen Huis (VEH), de wetenschap en de rechtspraktijk. De werkgroep onderzocht sinds 2017 de mogelijkheden tot vereenvoudiging (en uniformering) van de wet- en regelgeving van het appartementsrecht.

Eenvoudiger van opzet

Het verzoek van BZK heeft geresulteerd in het rapport ‘Kleine VvE’s’. Een van de aanbevelingen uit dit rapport was om zoveel mogelijk dezelfde regelgeving te laten gelden voor kleine VvE’s als voor grotere VvE’s en om deze regelgeving neer te leggen in een ‘Modelreglement Kleine Vereniging van Eigenaars’. Ook heeft de werkgroep een toelichting op het modelreglement geschreven.

Bij het opstellen van het modelreglement (link naar word-document) voor kleine VvE’s is gekozen aan te sluiten bij de tekst van modelreglement voor VvE’s uit 2017. Het modelreglement voor kleine VvE’s is eenvoudiger van opzet. Artikelen die niet per se in het reglement hoefden te worden opgenomen, zijn weggelaten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.