Mobieltje en inboedelpolis gaan niet altijd samen

0

Ruim een derde (34%) van de Nederlanders denkt dat schade aan de mobiele telefoon door een val of stoot is verzekerd via de basisdekking van een inboedelverzekering. Van de respondenten weet 40% niet dat er uitgebreidere inboedeldekkingen bestaan die dit risico wel afdekken.

Dit blijkt uit onderzoek van Pricewise onder 1.000 Nederlanders, uitgevoerd door veldwerkbureau Panel Inzicht. Voor het verzekeren van een mobiele telefoon zouden verzekeraars een prominentere rol moeten spelen in de informatievoorziening, vindt 76% van de respondenten. Zij zouden duidelijker moeten aangeven onder welke verzekering en welke dekking een mobiele telefoon valt.

Weet wat je afsluit

Van de respondenten denkt 40% dat een mobiele telefoon alleen verzekerd kan worden via een telefoonverzekering. Dit is niet het geval. Ook een inboedelverzekering biedt dekking voor mobiele telefoons. Welke schade precies verzekerd is, hangt af van de dekking die iemand kiest en de verzekeraar. Ruim een vijfde (22%) van de respondenten blijkt echter niet op de hoogte te zijn van de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering die ze afsluiten.

Tegenvaller bij schade

Een beschadiging doordat de mobiele telefoon valt, is volgens het onderzoek bij geen enkele verzekeraar gedekt met de basisdekking van de inboedelverzekering. Bij 34% van de respondenten is dit dus niet bekend. Over andere mobiele elektronica, zoals laptops, tablets en telefoons, is de onwetendheid zelfs iets groter; hierover denkt 40% van de respondenten dat beschadigingen door vallen of stoten verzekerd zijn via de basisdekking van de inboedelverzekering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.