MO.servicing ISAE 3402 gecertificeerd

0

MO.servicing heeft de internationale auditing standaard voor serviceorganisaties ISAE 3402 type I Assurance ontvangen. De serviceorganisatie, waar een gebruikersorganisatie activiteiten aan heeft uitbesteed, die deze verklaring ontvangt is ‘in control’ en beheerst de eventuele risico’s goed.

De audit bij de dochter van Romeo Financiële Diensten is uitgevoerd door KPMG. Type I toont aan dat opzet, bestaan en eerste werking zijn aangetoond. MO.servicing zal in het vierde kwartaal van 2021 met een type II verklaring aantonen dat minimaal zes maanden volgens het framework gewerkt is.

Directeur Edsel de Graaf: “Dit is een extra bevestiging voor de vele business partners waar MO.servicing al enkele jaren met succes midoffice werkzaamheden voor uitvoert. Uitbestede activiteiten worden bij ons continu beoordeeld en bij afwijkingen op de norm treden direct adequate beheersings- maatregelen in werking.”

ISAE 3402

ISAE 3402 is een internationale auditing standaard en geeft zekerheid over de werking van de interne processen en getroffen beheersmaatregelen om de kwaliteit van de dienstverlening te borgen. Een objectieve audit organisatie beoordeelt hiervoor alle beheersmaatregelen. Bij MO.servicing vallen zowel de cruciale primaire processen aanvragen en beoordelen als de ondersteunende processen aanstellingen beheer, screening & competence, autorisatie management en business continuity management binnen de reikwijdte. De beheersingsmaatregelen bij MO.servicing zijn gebaseerd op het continu verbeteren van processen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.