MMAB gaat eind maart van start

0

Vanaf eind maart 2018 kan de eerste groep adviseurs en bemiddelaars de marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2018 (MMAB 2018) invullen. Het invullen van de vragenlijst is verplicht. De MMAB levert belangrijke input voor het risicogestuurde toezicht van de AFM.

Net als in 2017 verstuurt de AFM de vragenlijst in het voorjaar. “Dit sluit aan bij onze jaarlijkse activiteitenagenda. Zo kunnen we met onze toezichtactiviteiten inspelen op het beeld dat uit de MMAB naar voren komt en ons toezicht efficiënter en effectiever inrichten.”

Bijdrage toezichtkosten

Net als vorig jaar is de uitvraag van de maatstaf voor de bijdrage in de toezichtkosten in de vragenlijst opgenomen. Aan de hand van deze opgave stelt de AFM de bijdrage doorlopend toezicht voor 2018 vast.

De circa 7.500 partijen die de vragenlijst moeten invullen, worden verdeeld in drie groepen. De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf 26 maart de vragenlijst invullen. Groep 2 kan dit vanaf 9 april doen en groep 3 vanaf 16 april. Voor het invullen van de vragenlijst krijgen alle groepen vijf weken de tijd. In de aankondigingsbrief, die uiterlijk begin maart wordt verzonden, kunnen adviseurs lezen in welke groep het kantoor is ingedeeld.

Ondernemersloket

Meer informatie over de MMAB 2018 is binnenkort te vinden op de website van de AFM. Voor vragen kunnen adviseurs ook terecht bij het ondernemersloket. Dit is bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0800 – 6800 680 of per e-mail (ondernemersloket@afm.nl).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.