MKB verzuim-ontzorgpolis Sazas

0

Agrarisch verzuimspecialist Sazas introduceert per 1 januari 2020 een MKB verzuim-ontzorgverzekering. Het nieuwe product heeft al het keurmerk MKB verzuim-ontzorgverzekering ontvangen.

De MKB verzuim-ontzorgverzekering van Sazas helpt kleine werkgevers niet alleen financieel, maar ook bij andere verplichtingen en taken rondom re-integratie van langdurig zieke medewerkers (poortwachterproof). Zo wordt er per verzuimgeval een casemanager aangesteld. Deze voert de regie over de re-integratie, adviseert over het plan van aanpak en ondersteunt de medewerker bij het vormen van zijn eigen re-integratieplan.

Brede afspraken

De introductie van de nieuwe verzekering volgt op de afspraken die verzekeraars hebben gemaakt met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en werkgeversorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO-Nederland. Dit zijn afspraken over een nieuwe verzekering om kleine ondernemers beter te ondersteunen bij de re-integratie van zieke medewerkers en die zijn beschreven in het hiervoor opgestelde productconvenant.

Hans van Bussel, algemeen directeur van Sazas is blij met de afspraken en het feit dat de knelpunten waar kleine werkgevers mee kampen erkend worden door alle partijen. “Kleine werkgevers ervaren de verplichtingen rondom ziekte als te zwaar. In vergelijking met grote werkgevers staan zij voor dezelfde kosten en plichten, terwijl de grotere bedrijven meer mogelijkheden hebben om aan de (re-integratie)verplichtingen te voldoen. De introductie van deze verzekering is voor ons een volgende stap om kleine werkgevers te helpen om verzuim verder terug te dringen en tegelijkertijd de financiële risico’s van verzuim te beheersen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.