MKB-keurmerk voor Aegon Verzuimplan

0

Het nieuwe MKB Verzuimplan van Aegon heeft het keurmerk MKB Verzuim-ontzorg-verzekering ontvangen. Hiermee voldoet het product minimaal aan de vereisten zoals die zijn geformuleerd in het productconvenant van MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO-Nederland en het Verbond van Verzekeraars.

Het keurmerk is een direct uitvloeisel van het eind vorig jaar afgesloten kaderconvenant met minister Koolmees van SZW en wordt uitgegeven door MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en het Verbond van Verzekeraars. Doel van het convenant is dat verzekeraars zich inzetten om per 1 januari 2020 een MKB verzuim-ontzorg-verzekering aan te bieden. Deze verzekering ondersteunt werkgevers bij hun re-integratieverplichting tegenover een zieke werknemer.

Aegon MKB Verzuimplan

Het volledig digitale Aegon MKB Verzuimplan wordt aangeboden inclusief arbodienstverlening. Alle voorgeschreven interventies worden vergoed en het product heeft volgens de verzekeraar een stabiele premie, óók bij incidenteel langdurig verzuim. Een vaste casemanager neemt de regie bij langdurig verzuim, bijvoorbeeld door het maken van een plan van aanpak en het actief inzetten van interventies voor re-integratie. Bij de dienstverlening werkt Aegon samen met Perspectief, een arbodienstverlener met vestigingen in het hele land.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.