Misleiding zet AFM op scherp

0

De laatste tijd ontvangt de AFM veel meldingen over financieel adviseurs en bemiddelaars die consumenten benaderen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het merendeel van de meldingen komt van consumenten die een aanbod krijgen om hun bestaande verzekering over te sluiten naar een nieuwe uitvaartverzekering. Uit de meldingen blijkt dat er mogelijk sprake is van misleiding.

Consumenten geven bijvoorbeeld aan dat het onduidelijk is door welke partij zij benaderd worden. De indruk wordt gewekt dat consumenten te maken hebben met de partij bij wie zij al een uitvaartverzekering hebben, terwijl dat niet zo is. Ook blijkt dat adviseurs en bemiddelaars niet altijd transparant zijn over hun dienstverlening. Consumenten worden vaak niet, of te laat, op de hoogte gesteld dat advieskosten betaald moeten worden aan de adviseur of bemiddelaar. Ook zijn er meldingen over de (hoge) kosten die de consument moet betalen voor het advies dat hij krijgt. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de 350 en 500 euro.

De AFM roept consumenten op om alert te zijn als zij worden benaderd voor het (over)sluiten van een uitvaartverzekering.  Er is door de AFM een onderzoek gestart naar een groep bemiddelaars in uitvaartverzekering waar de organisatie veel meldingen over kreeg. Vooral over de twee partijen MoRe Financieel Advies B.V. en Unique Verzekeringen B.V. kwamen veel klachten binnen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.