Ministerie organiseert Week van de Starter

0

Van 27 september tot en met 3 oktober organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met woonpartijen de ‘Week van de Starter’. Het doel van deze week is om de positie van starters op de woningmarkt te verbeteren door versnipperde informatie te centraliseren.

Goede informatie helpt starters bij het maken van belangrijke keuzes. Het ministerie stelt echter vast dat deze informatie versnipperd is over verschillende organisaties en informatiebronnen. “Het is daardoor best moeilijk om snel een compleet overzicht te krijgen van de mogelijkheden die je hebt als starter op de woningmarkt. Voor een starter is het al lastig genoeg om een passende woning te vinden. Informatievoorziening mag daarbij in ieder geval niet het struikelblok zijn”, aldus minister Kajsa Ollongren.

Eén centrale plek

Het ministerie van BZK organiseert de Week van de Starter samen met Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG. Het doel van deze week is om starters op de woningmarkt één centrale plek aan te bieden waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden. In de Week van de Starter wordt deze centrale plek onder de aandacht gebracht door het organiseren van verschillende events voor starters op de woningmarkt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.