Minder vaak huwelijkse voorwaarden 

0

In het eerste kwartaal van 2018 zijn 30% minder huwelijkse voorwaarden bij de notarissen gepasseerd dan dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de factsheet Akten van de notariële beroepsvereniging KNB. Het aantal gepasseerde hypotheken nam af met 7%.

De daling van het aantal huwelijkse voorwaarden is volgens KNB een direct gevolg van de nieuwe wet beperkte gemeenschap van goederen die 1 januari is ingegaan. Het aantal gepasseerde levenstestamenten steeg in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 31%. Het aantal schenkingsaktes liep in het eerste kwartaal terug met 12%.

Centraal Testamentenregister

KNB: “Ook cijfers van het Centraal Testamentenregister laten een daling zien. Hierin worden huwelijkse voorwaarden ingeschreven waarin een zogenoemde ‘beschikking des doods’ is opgenomen. Het aantal daalde van 722 inschrijvingen in het eerste kwartaal van 2017 naar 557 in dat van 2018.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.