Minder Nederlanders kiezen voor hoog eigen risico zorgverzekering

0

Minder consumenten kiezen in 2024 voor een verhoogd eigen risico bij de zorgverzekering, blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

“Tot nu toe kiest ruim 25% van de consumenten die overstappen van zorgverzekering voor een verhoogd eigen risico. Voor de zorgverzekering 2023 was dat nog ruim 38%”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Vooral het aantal consumenten dat gaat voor het hoogste eigen risico bedrag van 885 euro is flink gedaald. Tot nu toe kiest 21% van de aanvragers hiervoor. Vorig jaar was dit nog ruim 31%.”

Minder korting

Dat minder mensen het eigen risico verhogen, komt volgens Bulthuis mede doordat het in 2024 minder oplevert. “We zien dat veel zorgverzekeraars de premiekorting voor een verhoogd eigen risico voor komend jaar hebben verlaagd. Wie het eigen risico maximaal verhoogt, naar 885 euro, krijgt nu op jaarbasis gemiddeld 50 euro minder korting dan in 2023. Hierdoor weegt voor veel mensen het risico op een hoge ziekenhuisrekening niet langer op tegen de premiekorting. Zij kiezen dan meestal gewoon weer voor het standaard eigen risico van 385 euro.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.