Minder faillissementen in juni

0

Er zijn in juni 34 bedrijven minder failliet verklaard dan in mei, meldt het CBS. In het eerste halfjaar van 2020 zijn door deze daling bijna evenveel faillissementen uitgesproken als in dezelfde periode een jaar eerder. Relatief gezien werden de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert door de jaren heen aanzienlijk en is exclusief eenmanszaken. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen (816) en in september 2018 bereikte het aantal faillissementen een laagtepunt (224). Sindsdien is de trend redelijk vlak.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juni 264 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Hier werden de meeste faillissementen uitgesproken, namelijk 61. Dat zijn er 8 meer dan in mei. Relatief gezien werden er in juni de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.