Minder auto-inbraken tijdens lockdown

0

Afgelopen jaar werd er 6,7% minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van 2019. Opvallend is wel dat er vorig jaar in de maanden buiten de lockdown juist vaker werd ingebroken dan in dezelfde maanden in 2019, schrijft Independer in een op basis van politiedata uitgevoerde analyse.

De daling van het aantal auto-inbraken was het sterkst in de provincie Limburg, waar vorig jaar 22,3% minder auto-inbraken werden geregistreerd. Na Limburg waren er ook flinke dalingen te zien in Groningen (-21,6%), Flevoland (-19,5%) en Friesland (-19,0%) ten opzichte van het jaar ervoor. Het aantal auto inbraken steeg juist het hardst in Zeeland, namelijk met 54,7%. Ook in Drenthe was een grote toename te zien (30,5%).

Inbrekers minder op pad tijdens lockdown

De coronamaatregelen lijken volgens de analyse van Independer een sterke invloed te hebben op het aantal auto-inbraken. Zo nam het aantal inbraken in auto’s tijdens de eerste lockdown in 2020 af met gemiddeld 16,7%, terwijl in januari en februari het aantal incidenten juist steeg met respectievelijk 7,7 % en 12,8% ten opzichte van een jaar eerder.

“Na de eerste lockdown nam het aantal auto-inbraken echter weer toe. In de maanden juli tot en met september werden namelijk gemiddeld 9,1% meer incidenten gemeld dan in 2019. Ook tijdens de huidige lockdown gaan auto-inbrekers weer minder vaak op pad. Van oktober 2020 tot en met februari 2021 werd er gemiddeld 28,7% minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.