Minder aangiftes diefstal fiets

0

Er doen steeds minder mensen aangifte van fietsdiefstal. In 2017 ontving de politie bijna 79.000 aangiftes. Dat is 18% minder dan de 96.507 diefstallen in 2016. Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) ligt het werkelijke aantal fietsdiefstallen echter aanzienlijk hoger.

Fietsdiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Volgens een schatting van de AVc wordt echter slechts in 25-35% van de gevallen aangifte gedaan van een fietsdiefstal. Mensen lijken het lastiger te vinden om aangifte te doen sinds ze verplicht zijn om bij het doen van online aangifte in te loggen met DigiD. Sinds 1 april 2017 is ook controle per sms verplicht.

Kans in Delft het grootst

In Amsterdam werden met het aantal van 8.113 de meeste aangiftes gedaan. In Delft verdwenen echter verhoudingsgewijs de meeste fietsen. Op basis van het aantal aangiften werden hier 15,7 fietsen gestolen per 1.000 inwoners.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.