Milliman opent Pension & Investment risk-praktijk

0

Milliman, een van ’s werelds grootste adviesbureaus op het gebied van actuariële dienstverlening, opent een nieuwe praktijk in Nederland die beleggings- en risicomanagementadvies aanbiedt, en heeft Marcel Kruse (foto) als leidinggevende aangesteld.

De nieuwe dienstverleningstak is een aanvulling op de al in Nederland gevestigde praktijk van Milliman Pensioenen voor actuariële dienstverlening op pensioengebied. Rajish Sagoenie, Principal en Managing Director van Milliman Pensioenen in Nederland: “Hiermee komen we tegemoet aan de marktvraag naar geïntegreerde actuariële- en risicomanagementdiensten. Deze marktbehoefte wordt nog eens extra gestimuleerd door de IORP II-richtlijn die per 13 januari in werking treedt.”

Verhoogde druk

Sagoenie: “Nederlandse pensioenfondsen krijgen te maken met verhoogde druk op de governance en de kosten van uitvoering. Met de invoering van IORP II hebben pensioenfondsen nog meer behoefte aan zowel actuariële als risicomanagementexpertise. Milliman kan dat nu geïntegreerd aanbieden waardoor we in de volledige zogeheten ‘second line of defence’ kunnen voorzien.”

Risicomanagement

“Wij vinden dat voldoen aan de regelgeving pas een eerste stap is”, aldus Marcel Kruse. “Met dit initiatief helpen wij klanten om risicomanagement te integreren in hun beleid, hun toezicht en de verslaggeving op het gebied van beleggingen. Dat zijn allemaal belangrijke aspecten om de pensioenfondsen toekomstbestendig te maken.”

Marcel Kruse

Marcel Kruse treedt per 1 januari 2019 in dienst bij Milliman Pensioenen en zal leiding geven aan de nieuwe Pension Investment & risk-praktijk. Sagoenie: “Hij is een ervaren belegger en risicomanager en werkte het grootste deel van zijn carrière bij grote financiële instellingen zoals Rabobank International en Achmea Investment Management. De afgelopen jaren transformeerde Kruse de overlay management oplossing bij Kas Bank naar een succesvolle formule. Hij geldt als een expert op het gebied van overlay management voor pensioenfondsen. Naast het beheer van rente-, valuta- en aandelenrisico’s adviseerde hij klanten over de inrichting van de portefeuille en het risicomanagement.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.