Millennials staan minder vaak rood

0

Millennials zijn spaarzaam en rood staan doet deze generatie minder vaak. Slechts 21% van hen heeft vaker dan eens per jaar een negatief saldo op zijn bankrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Moneyou onder 1.033 Nederlandse millennials tussen de 18 en 35 jaar.

Oudere millennials blijken vaker rood te staan. Waar ze in de leeftijdsgroep van 18 tot en met 23 jaar in 14% van de gevallen vaker dan een keer per jaar een negatief banksaldo hebben, stijgt dat naar 20% bij 24 tot en met 29-jarigen en naar 28% bij millennials tussen de 30 en 35 jaar.

Spaarzaam

Tweederde van deze generatie zet zijn vakantiegeld, al dan niet gedeeltelijk, op een spaarrekening. Over het gehele jaar genomen, sparen millennials 246 euro per maand. Het feit dat de spaarrente op een historisch laag punt staat, lijkt vooralsnog geen invloed te hebben op het spaargedrag van millennials. Maar mocht die ooit negatief worden, dan zal 58% van de ondervraagde millennials hun spaargeld van de bank halen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.