Millennials laten adviseur niet los

0

Het kopen van een woning blijft een grote uitdaging voor jongvolwassenen. Ruim zeven op de tien (71%) volwassenen onder de 30 denkt een financieel adviseur nodig te hebben ter ondersteuning bij het kopen van een woning. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van het TJIP Innovation Lab.

De uitdaging voor jongvolwassenen is enerzijds het gevolg van de hoge huizenprijzen en een tekort aan aanbod, maar anderzijds door een gebrek aan inzicht in de eigen mogelijkheden. Meer dan de helft van de 1.000 ondervraagde jongvolwassenen (53%) stelt dat betere inzichten vanuit een adviseur of hypotheekverstrekker zouden helpen bij het zetten van de stap richting de aankoop van een woning.

Millennials vormen een generatie die zich onderscheidt door technologiegebruik. Maar niet alleen rond de aankoop van een nieuwe woning hebben jongvolwassenen behoefte aan de expertise van een old school specialist, ook in een later stadium van de klantreis van een woningkoper blijkt er nog verbetering haalbaar in de relatie tussen de hypotheekadviseur en deze doelgroep. Zo stelt meer dan 70% van de ondervraagde jongvolwassenen een adviseur nodig te hebben om in te schatten wanneer het interessant kan zijn om de hypotheek aan te passen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.