Miljoenenbrand treft vaker woonhuis

0

Stichting Salvage is in de eerste zes maanden van 2019 bij 47 miljoenenbranden (+27%) ingezet. Opmerkelijk is dat er 10% meer woningen op de lijst voorkomen dan in 2018. Van deze door brand getroffen woonboerderijen, kapitale villa’s en monumentale panden ging twee derde totaal verloren.

Stichting Salvage wordt bij de meeste branden van enige betekenis ingezet. In vergelijking met dezelfde periode in 2018 werd die hulp in de eerste zes maanden 25% vaker ingeroepen. Stichting Salvage biedt na een calamiteit namens de Nederlandse brandverzekeraars persoonlijke hulp en treft schadebeperkende maatregelen.

Oorzaken

Het aantal zeer grote branden ligt in het eerste halfjaar meer dan 50% hoger dan vorig jaar, met ook toen een piek in de maand juni. In totaal zijn bij de 47 miljoenenbranden, maar liefs 136 objecten door schade getroffen. Juni was een drukke maand met extreme warmte en veel onweersbuien. Toch denkt de stichting dat de extreme weersomstandigheden maar in een enkel geval de oorzaak is geweest van een miljoenenbrand. Mogelijke andere oorzaken van deze grote branden zijn werkzaamheden, accu’s, menselijk handelen en elektra.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.