Mijnverzekeringopeenrij: 50 accounts per dag

0

Twee maanden na de lancering is zestig procent van alle verzekeringen in Nederland aangesloten op de website Mijnverzekeringopeenrij.nl. “Elke dag verwelkomen we tot wel vijftig nieuwe accounts”, aldus programmamanagers Peter Vogelsang en Jan-Pieter Koning.

Mijnverzekeringopeenrij.nl is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, uitgevoerd door Stichting De Poliskluis. Gebruikers vinden hier een compleet, digitaal overzicht van al hun verzekeringen. De gebruiker maakt een account aan, identificeert zichzelf en kies een verzekeraar. Dan vult hij een polisnummer in en verschijnen al zijn polissen op het scherm.

Meer digitaliseren

De omgeving begeeft zich nog in de testfase. “Hard groeien willen we pas nadat het liefst alle verzekeringen beschikbaar zijn”, zeggen de programmamanagers. “Het project moet nog worden geoptimaliseerd en gefinetuned. Uiteindelijk willen we dat de gebruiker niet zelf polisnummers hoeft in te vullen, maar dat alles automatisch wordt ingeladen. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheid om via de website direct – zonder in te loggen, of door alleen met ‘ons’ account in te loggen – in de Mijnomgeving van de verzekeraar te kunnen komen. Ook zou wellicht digitale post van de verzekeraar in een berichtenbox op de site kunnen worden geïntegreerd. Papieren polissen behoren dan tot het verleden.”

Zoekservice verloren polissen

Mijnverzekeringenopeenrij.nl zal in de toekomst ook een digitale zoekservice verloren polissen bevatten. Hier wordt op dit moment onderzoek naar gedaan. “Digitaal kunnen verzekerden van met name overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen, maar ook hun familieleden, oude (adres)gegevens doorgeven. Zo kunnen vele duizenden dossiers worden gevonden, en vervangt het de huidige handmatige service van het Verbond van Verzekeraars”, aldus de programmamanagers.

Brede steun

Inmiddels geniet het project brede steun uit de sector, waaronder het ministerie van Financiën, de AFM, de NVGA en de ouderenorganisatie ANBO. Maar ook Adfiz is positief gestemd over het digitaal samenbrengen van alle partijen in de verzekeringsketen. Het is volgens de programma managers nadrukkelijk de bedoeling om adviseurs maximaal op te nemen en de gehele keten goed vertegenwoordigd te krijgen. “Wij sluiten ons dan ook van harte aan bij de oproep van de Consumentenbond dat alle verzekeraars en gevolmachtigden, en daarmee de gehele keten, zich aansluiten bij dit initiatief.”

Gouden Lotus Award

In het onderzoek voorafgaand aan de uitreiking van de Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt 2018 werd de website Mijnverzekeringopeenrij.nl door de lezers van InFinance genomineerd voor de Innovatie award ‘beste dienstverlening aan de consument’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.