Mijnverzekeringenopeenrij.nl live voor consumenten

0

Consumenten kunnen vanaf vandaag terecht op de website Mijnverzekeringenopeenrij.nl om een overzicht te maken van hun verzekeringen. Op dit moment wordt meer dan 50% van alle particuliere verzekeringen door de verzekeraars aangeleverd. Dit percentage moet in de loop van 2018 stijgen naar boven de 80%.

Mijnverzekeringenopeenrij.nl is een gezamenlijk initiatief van Nederlandse verzekeraars om consumenten meer inzicht in hun verzekeringen te geven. Op Mijnverzekeringenopeenrij.nl staat een actuele lijst met deelnemende verzekeraars en verzekeraars die binnenkort zullen deelnemen.

Machtigen

Consumenten maken een overzicht door per verzekeraar hun klantkenmerk in te voeren. Dat kan een polis-, klant- of relatienummer zijn. Daarna verschijnen alle gevonden verzekeringen van de verzekeraar in het overzicht. Met de machtigingsfunctie kunnen consumenten hun verzekeringen met iemand anders delen. Het Verbond van Verzekeraars benadrukt dat niemand zonder deze machtiging toegang heeft tot de verzekeringsgegevens, ook verzekeraars en adviseurs niet.

Nog niet compleet

Volgens Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, zullen tijdens de testfase meer verzekeraars hun aansluiting op de website afronden. “Met Mijnverzekeringenopeenrij.nl heeft iedereen een startpunt om een digitaal overzicht van al zijn verzekeringen te maken. De website is nu al voor een grote groep consumenten goed te gebruiken. Wij willen graag leren van hun gebruik om de website verder te verbeteren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.