MijnGeldzaken.nl koppelt banken via PSD2

0

Dankzij een directe PSD2-koppeling met de meeste Nederlandse banken worden de transacties in het huishoudboekje van het platform MijnGeldzaken.nl nu direct ingelezen. Hiermee krijgen de meer dan 600.000 gebruikers nog gemakkelijker inzicht in de huidige en toekomstige financiële situatie.

In MijnGeldzaken.nl is vorig jaar het huishoudboekje geïntegreerd, dat voorheen de naam AFAS Personal droeg. Met de PSD2 koppeling kan de gebruiker zonder drempels overzicht krijgen in de inkomsten en uitgaven van het gehele huishouden. Door de nieuwe koppeling wordt bijna 90% van alle transacties automatisch gecategoriseerd. Zo ziet de gebruiker direct hoeveel geld is uitgegeven aan bijvoorbeeld boodschappen, kleding en uitgaan. De gebruiker weet waaraan het geld wordt besteed en of deze nog binnen budget is. De directe koppeling is mogelijk dankzij een samenwerking tussen MijnGeldzaken.nl en PSD2 dienstverlener Invers.

Nu en later

MijnGeldzaken.nl maakt niet alleen de huidige situatie inzichtelijk. Het biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om te kijken naar de financiële toekomst. Dankzij de koppeling met de Belastingdienst en Mijnpensioenoverzicht.nl wordt via professionele software in korte tijd een helder beeld gegeven van de financiële situatie van een huishouden voor de periode tot én tijdens pensioen. Ook bij risico’s als arbeidsongeschiktheid, overlijden en werkloosheid. Via een financiële APK, stoplichten, grafieken en tips toont het platform of de gewenste levensstandaard tot én tijdens het pensioen voortgezet kan worden.

De op de persoonlijke situatie afgestemde tips geven aan hoe de situatie eventueel kan worden geoptimaliseerd. Voor professionele hulp zijn er onafhankelijke adviseurs online aanwezig om advies te geven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.