‘Mijn droom: een papierloze hypotheek’

0

Het kopen van een huis en het regelen van de hypotheek zou toch leuk moeten zijn? Een hypotheek regelen is nu echter nog tijdrovend, ingewikkeld en met veel documenten. Mijn droom: geen papier meer nodig voor een hypotheek.

Meer tijd overhouden voor persoonlijk contact

Auteur: Carla Hidding, innovatiemanager bij Aegon Hypotheken

Neem nu de werkgeversverklaring. Een klant vraagt deze op bij de werkgever, krijgt deze vaak niet volledig ingevuld terug, de klant levert deze verklaring aan bij de adviseur. Vervolgens stuurt de adviseur soms de onjuiste werkgeversverklaring op naar de hypotheekverstrekker die deze afkeurt. En dan begint alles weer van voren af aan… Dat is toch gedoe!

Mijn droom is dat we volledig papierloos gaan werken. Met gebruik van brondata kunnen klanten snel, gemakkelijk én veilig de gegevens delen die nodig zijn om een hypotheek te krijgen. Alles via de bron, dat is toch gaaf! Dat scheelt ook de adviseur veel werk, waardoor hij meer tijd heeft om de klant persoonlijke aandacht te geven.

Documenten gaan nu heen en weer, terwijl dat niet nodig is met brondata. Veel informatie die nodig is voor een hypotheek is beschikbaar via betrouwbare bronnen. Zoals Inkomensbepaling Loondienst, die de werkgeversverklaring vervangt. Ook gegevens voor het adviesgesprek kun je uit de bron halen. Bijvoorbeeld Mijn Pensioenoverzicht of de belastingaangifte. Dan is die externe bron een goede basis voor de adviseur en voor ons. Bij Aegon accepteren we een aantal betrouwbare bronnen die vanuit iWize en/of Ockto met ons gedeeld worden. Dat scheelt extra handelingen en bespaart tijd. En de kwaliteit is hoog. Voor de toekomst zou ik graag nog meer betrouwbare (externe) bronnen willen toevoegen zodat we meer tijd overhouden voor persoonlijk contact.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.