Met QR-code inloggen bij Knab

7

Klanten van Knab kunnen nu ook vanachter de computer via een QR-code inloggen op hun persoonlijke bankomgeving. Om als klant via de normale website van een bank in te kunnen loggen, is nu veelal nog een cardreader, ingewikkelde codes of een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Klanten die via de computer willen inloggen bij Knab, kunnen dit doen door een QR-code op de inlogpagina te scannen met hun mobiele bankapp. Op hun telefoon bevestigen ze vervolgens het inlogverzoek, waarna de klant direct ingelogd is. De online bank benadrukt dat het gaat om een extra mogelijkheid. Klanten kunnen ook nog gewoon blijven inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord.

Veilig alternatief

Volgens Don van Arem, manager Servicedesk van Knab, was een versimpeling van het online inlogproces een langgekoesterde wens onder klanten. “Wachtwoorden worden vaak vergeten, bovendien moet je die uit veiligheidsoverwegingen om de zoveel tijd veranderen. We hebben nu een klantvriendelijk en veilig alternatief gevonden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.