Merlyn van den Berg CEO Vista Hypotheken

0

Met ingang van 1 september is Merlyn van den Berg (40) de nieuwe CEO van Vista Hypotheken. Van den Berg komt van HDN waar ze drie jaar bestuurder was. Bij Vista zal zij die kennis inzetten om intern de focus te intensiveren op brondata-koppeling en verdere digitalisering van het hypotheekproces.

Met de komst van Merlyn van den Berg zet Vista de stap naar scale-up.

Daarnaast wil Vista onder leiding van Van den Berg haar rol als aanjager in de energietransitie binnen de sector met verschillende nieuwe initiatieven verder uitbouwen. Merlyn van den Berg heeft een brede ervaring en is een bekend gezicht in de hypotheeksector. Voordat ze de overstap naar HDN (Hypotheken Data Netwerk) maakte, was ze werkzaam bij a.s.r. als Fondsmanager, Transitiemanager en verantwoordelijk voor Product- en accountmanagement.

Stan Pijnenburg, CFRO van Vista hypotheken: “Met Merlyn van den Berg halen wij een verbindende, ondernemende en enthousiasmerende persoonlijkheid aan boord welke goed past bij de identiteit van Vista, zowel als hypotheekmerk als binnen het team. Vanuit haar kennis en ervaring zal Merlyn direct van toegevoegde waarde zijn voor duurzaamheidsinitiatieven, IT-/productinnovaties en samenwerkingsverbanden. Ik ben zeer verheugd met haar komst en kijk uit naar onze verdere samenwerking.”

Floor van Workum

Van den Berg vult de plek in die vrijkwam na het vertrek van Floor van Workum, sinds 1 juni de CEO van Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Van Workum stond als oprichter aan de wieg van het ruim vier jaar geleden gelanceerde hypotheeklabel Vista Hypotheken, een dochteronderneming van Rabobank. Als frontrunner op gebied van Duurzaam Wonen was Van Workum eveneens initiatiefnemer van het in 2020 opgerichte Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Met het vertrek van Floor van Workum sloot Vista de start-up fase af en zet het met Merlyn van den Berg nu de stap naar scale-up. Wat blijft is de andere kijk op hypotheken. Circa 20.000 huishoudens hebben inmiddels een Vista hypotheek.

Van den Berg: “In de afgelopen jaren heb ik van dichtbij kunnen zien hoe Vista een plek veroverde binnen de hypotheekmarkt. Ik heb de ontwikkelingen op de voet gevolgd en het imago en de positionering van Vista spraken mij vanaf de start aan; ondernemend, fris, energiek en zeker de focus op woningverduurzaming. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met het team Vista verder uit te bouwen en keihard door te pakken om de veroverde plek verder uit te breiden.”

In de HypoVak Beursspecial die half september verschijnt, vertelt Merlyn van den Berg over haar nieuwe rol bij Vista Hypotheken en voor welke uitdagingen de geldverstrekker staat nu het een scale-up is geworden.

CEO Floor van Workum van Vista naar Unigarant

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.