Merius schrapt beperking verhoogde inschrijving

0

Merius Hypotheken heeft de beperking op de verhoogde hypothecaire inschrijving (tot maximaal 125% van de hoofdsom) opgeheven. Klanten kunnen, in overleg met hun hypotheekadviseur, nu zelf bepalen hoe hoog de hypothecaire inschrijving wordt, als deze maar minimaal het hypotheekbedrag bedraagt.

In de komende weken verwacht de hypotheekverstrekker nog enkele – naar eigen zeggen interessante -aanpassingen in het acceptatieproces door te voeren.

Langere geldigheid offertes

Als gevolg van de coronamaatregelen heeft Merius ook een aantal maatregelen getroffen om het acceptatieproces nu soepel en voorspelbaar te laten verlopen. De geldverstrekker verlengt bijvoorbeeld gedurende de intelligente lockdown kosteloos de geldigheid van getekende hypotheekaanbiedingen met twee maanden. Dit betekent dat nieuwe klanten twee maanden langer de tijd krijgen om, zonder extra kosten, de hypotheekakte bij een notaris te laten passeren.

Ook na die periode blijft het nog mogelijk het hypotheekaanbod te verlengen (eventueel tegen bereidstellingsprovisie): twee maanden bij bestaande woningen en vier maanden bij nieuwbouw. De geldigheidstermijn van het rentevoorstel van Merius blijft vooralsnog vier maanden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.