Menzis verliest klanten

0

Zorgverzekeraar Menzis heeft klanten verloren. Het totaal aantal verzekerden krimpt met iets meer dan 2%. Het regionale label Azivo verliest dit jaar ook enkele duizenden klanten. Bij internetlabel Anderzorg ziet Menzis echter een groei van 12% naar bijna 230.000 verzekerden.

Tot 31 januari kunnen mensen die hun verzekering al opgezegd hebben nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Er is nu dan ook nog geen definitieve eindstand te noemen.

Menzis constateert dat klanten bewuster letten op de kosten en het gemak van hun verzekering; daarbij kijken ze ook kritisch naar de aanvullende dekkingen. Steeds meer mensen kiezen voor goedkope internetlabels en vertrekken bij de traditionele labels. Ook merkt de zorgverzekeraar dat klanten een aanvullende verzekering willen die de basisrisico’s in de breedte afdekt.

Het percentage klanten dat is overgestapt ligt bij Menzis op ongeveer 7,5% en daarmee gelijk aan het landelijke cijfer. Het aantal klanten dat een extra vrijwillig eigen risico neemt stijgt. Het blijft echter een zeer klein aantal van het totaal aantal verzekerden dat hier voor kiest.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.