Menno Luiten directeur Jungo

0

Menno Luiten (46) is de nieuwe commercieel directeur van geldverstrekker Jungo. Afgelopen zomer vertrok Luiten bij Munt Hypotheken, dat hij van startup zag uitgroeien tot een gevestigde partij. Luiten noemt zichzelf een bouwer en heeft in Jungo een uitdaging gevonden om dit opnieuw waar te maken.

Jungo is een initiatief van IT-bedrijf Topicus en werd in 2015 opgericht. Begin 2018 nam Aegon een belang in Jungo en sinds de tweede helft van 2018 is het mogelijk een Jungo hypotheek aan te vragen. Eind oktober sloot financieel adviseur Rutger Wiering van Freek Hypotheek Voorhout de eerste Jungo crowdfundinghypotheek af. Bij deze nieuwe hypotheekvorm van Jungo kunnen investeerders maximaal 20% van de hypotheeksom via crowdfunding meefinancieren. De overige 80% van de hypotheeksom wordt gefinancierd door Aegon. Volgens Luiten is na deze eerste succesvolle aanvraag de aanvragenstroom verder op gang gekomen.

Professionaliseringsslag

Gerard Looijen, directeur Finance, Risk en Operations bij Jungo, verwacht met de benoeming van Luiten per 1 december 2018, de juiste persoon in huis te hebben gehaald om de geldverstrekker op een structurele manier verder te laten groeien. Looijen: “Daarvoor is een professionalisering nodig van onze marketing en distributie. Hij heeft bij Munt laten zien dat hij weet wat daarbij komt kijken en we zijn daarom blij dat hij aan boord is.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.