Meeùs brengt ondernemerschap terug op de werkvloer

0

Flexis Groep transformeert Meeùs naar een meer klantgerichte organisatie met een efficiënte werkwijze, waarbij medewerkers ook meer inzetten op het klantrendement. “We gaan het ondernemerschap naar de oppervlakte halen”, zegt André Rog, partner van Flexis Groep.

Er wordt vaak gesproken over een goede klantrelatie, maar wat is de definitie van een goede klant?

Na bijna een jaar van intensieve voorbereidingen wordt vlak voor de zomer de overname van Flexis Groep door Unirobe Meeùs Groep bekendgemaakt. De verwerving van Flexis geeft een enorme versnelling aan het realiseren van de ambitie van Meeùs directeur Nico Dekker om met Meeùs de “best gewaardeerde zakelijk adviseur van Nederland te worden”.

Specifieke doelgroepen

Meeùs kent twee takken van sport in de zakelijke markt: risicomanagement en employee benefits. Toen Dekker in 2016 als directeur aantrad is er een traject in gang gezet om het aanzien van Meeùs bij ondernemers en de autoriteit in de verschillende sectoren te vergroten. Dekker: “We hebben vorig jaar de zakelijke dienstverlening ingericht vanuit zes sectoren: Bouw & Infra, Gezondheidszorg & Welzijn, Industrie, Handel & Logistiek, Groeisegmenten en Lokale Business. Hierdoor zijn we in staat om nog beter in te spelen op de trends en ontwikkelingen, sectorspecifieke risico’s en de belevingswereld van de ondernemers. Door meer de nadruk te leggen op de specifieke doelgroepen zitten we dichter op de klant. Maar bovenal creëren we hier toegevoegde waarde voor de ondernemer, iets dat voor een adviesorganisatie onontbeerlijk is in deze tijd.”

De zakelijke markt is de strategische basis van waaruit Meeùs naar de markt kijkt. Veel van de particuliere relaties zijn dan ook gelinkt aan de zakelijke portefeuille. Die samenhang is belangrijk, zegt Dekker. “Wij willen de werkgever bedienen, zijn medewerkers en de familie van de medewerkers. Maar ook via de brancheorganisaties en sportbonden die wij bedienen, zoeken we de verbinding met de particuliere markt.”

Interne organisatie

Het uitrollen van de sectorale aanpak binnen Meeùs luidde een nieuwe fase in. De interne organisatie op het gebied van pensioen, inkomen en zorg werd kritisch tegen het licht gehouden. In tegenstelling tot de dominante schadeactiviteiten lopen deze drie afdelingen horizontaal door de verschillende sectoren heen. Aan Flexis nu de taak om de activiteiten op het gebied van pensioen, inkomen en zorg optimaal af te stemmen op de sectorstrategie en gezonde groei te gaan realiseren.

Rog: “Bij Meeùs zie je de roots terug van een tussenpersonenbedrijf. Wij zijn altijd ondernemer geweest met een beloning op basis van uurtje-factuurtje. Ondernemerschap zit bij onze medewerkers in het bloed. Binnen de Meeùs organisatie gaan we het ondernemerschap naar de oppervlakte halen. Er wordt vaak gesproken over een goede klantrelatie, maar wat is de definitie van een goede klant? Activiteiten moeten goed zijn voor zowel de klant, het bedrijf als de medewerker. Die balans gaan wij de komende maanden creëren.”

Lees hier het hele interview met Nico Dekker en André Rog in InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.