Meerderheidsbelang CB in Advieskeuze

0

De Consumentenbond (CB) heeft zijn aandeel in vergelijkingssite Advieskeuze.nl uitgebreid tot een meerderheidsbelang van 52%.

De bond zegt het belangrijk te vinden dat er een onafhankelijk platform is waar consumenten financieel adviseurs met elkaar kunnen vergelijken. Bart Combée, directeur Consumentenbond: “Sinds het provisieverbod in de financiële sector in 2013 is de Consumentenbond aandeelhouder van Advieskeuze.nl. Een meerderheidsbelang borgt dat het platform onafhankelijk blijft en niet in handen komt van een bank- of verzekeringsconcern.” Met het meerderheidsbelang is ook de uitstraling en het logo van Advieskeuze.nl aangepast aan dat van de Consumentenbond.

65.000 bezoekers per maand

Met 65.000 bezoekers per maand is Advieskeuze.nl naar eigen zeggen de grootste en meest bezochte onafhankelijke vergelijkingssite van financieel adviseurs. Op de site staan 60.000 gecontroleerde reviews van consumenten over financieel adviseurs. Daarnaast hebben 4500 advieskantoren hun profiel aangevuld met uitgebreide kantoorinformatie, zoals openingstijden en tarieven.

Combée: “Door de intensievere samenwerking wil de Consumentenbond realiseren dat er ook meer informatie beschikbaar komt over welke voorwaarden adviseurs hanteren, of ze zijn aangesloten bij een klachteninstituut en wat hun specialisme is. Consumenten kunnen hierdoor een betere keuze maken. In 2015 hebben naar schatting 25.000 consumenten contact opgenomen met een financieel advieskantoor dankzij de informatie op Advieskeuze.nl.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.