Meerderheid vindt verzekeringswereld onoverzichtelijk en niet transparant

0

Van verzekeringen bij verschillende aanbieders, ongelijke dekkingsniveaus tot ingewikkelde schadeprocedures. Voor 54% van de Nederlanders is de wereld van verzekeringen onoverzichtelijk en niet transparant.

Dat blijkt uit onderzoek door onafhankelijk verzekeringsplatform Surebird. Oprichter Taco van Wachem: “Niet gek dus, dat 58% van de Nederlanders het liefst geen tijd spendeert aan hun verzekeringszaken en 31% zich soms zorgen maakt dat ze niet voldoende gedekt zijn.”

Wildgroei

Van Wachem: “Door een wildgroei aan verzekeringen bij verschillende verzekeraars zien consumenten soms door de bomen het bos niet meer. In het onderzoek zegt 59% het vervelend te vinden niet alle verzekeringen in een overzicht te hebben. Ook ligt in de traditionele wereld van verzekeringen de focus vooral op claimafhandeling, en niet op het belang en de beleving van de klant. Dat terwijl uit het onderzoek blijkt dat 56% van de Nederlanders het belangrijk vindt om persoonlijk contact te hebben over hun verzekeringen.”

Vergelijken

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van Nederlanders het zonde van hun tijd en energie vindt om regelmatig verzekeringen te vergelijken. Bijna 60% geeft aan niet of nauwelijks te wisselen van verzekeraar. Dat kan ervoor zorgen dat ze te veel betalen voor verzekeringen of dekkingen niet meer goed aansluiten op hun levenssituatie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.